İçindekiler
Azerbaycan Eğitim Vize
Azerbaycan Eğitim Vize
Öğrencilerimizin ilk yolculukları için gereken vizelerini Azerbaycan Eğitim Merkezi tarafından karşılanmaktadır, ayrıca kayda değer belge ve prosedürlere gerek kalmadan EuroStar garantisi ile rahatlıkla azerbaycana giriş müsaadeleri öğrencilerimizi rahatlatmaktadır.
Vize İçin Gerekli Belgeler
Azerbaycan Öğrenci Vizesi (tahsil)Tam Zamanlı Öğrencilere verilir, Vize alan öğrenci eğitim elde edebiliyor.
Öğrencimiz eğitime başlamaya gitmeden öğrenci oturum vizesi alıyoruz.
Öğrenci vizesi için
• 2 resim
• İkametgah
• Kimlik fotokopisi
• Pasaportaslı ve Fotokopisi
• Vize başvuru formu
• Devlet görevi 50 Tl.
Bu belgeleri teslim eden öğrencilerimizin vizelerini almaktayız. Azerbaycana Bu öğrenci Vizesi ile girebilmektedir. Konsolosluk bu vize ile öğrenci oturumu ve öğrenci dosyası açmaktadır. Her yıl oturum işlemleri yenilenmelidir. Öğrencilerin eğitim öğretim için Her yıl için vize yenilenmesi gerekir.
• Öğrenci Belgesi
• Kimlik Fotokopisi
• 2 Resim
• Pasaport Fotokopisi
• Devlet Görevi (20 ABD Doları)
• Vize Başvuru Formu
Azerbaycan Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasında olan sıkı işbirliği, dostluk ve kardeşlik ilişkilerini daha da pekiştirmek ve her iki ülke vatandaşlarının gidiş ve dönüşlerini daha da kolaylaştırmak maksadı ile 8 Eylül 2003 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Başbakanı Cenap İlham Aliyev’in Ankara’ya ilk resmi ziyareti sırasında Azerbaycan Cumhuriyeti Devleti ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti arasında karşılıklı vize uygulaması hakkında anlaşma imzalanmıştır.
Bu Anlaşmaya göre tek giriş, transit, çok girişli ve özel maksatlı vizeler, her iki ülkenin diplomatik ve konsolosluk temsilcilikleri tarafından taleplere uygun verilmektedir. Azerbaycan Cumhuriyetinde Bakü Havalimanında, sınır kapıda alınabildiği gibi, Türkiye Cumhuriyetinde Azerbaycan konsolosluklarında ise bütün sınır kapılarında bir ay süreli olan giriş vizesini alabilmektedir. Ücreti 10 ABD Dollarına resmileştirmiştir.
Azerbaycan Cumhuriyetinin İstanbul’daki Baş Konsolosluğu aynı zamanda Azerbaycan Cumhuriyetinin ve Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşlarını konsolosluk hizmetleri ve belgelerin noter Tastiği, öğretim, çalışma, evlilik, sahipkarlık, ticaret ve diğer ekonomik faaliyetlere ait belgelerin verilmesi ile temin etmektedir.
Öğrenci ailelerine vize işlemlerini üstlenmekteyiz. Ziyaret amaçlı yolculuk edecek tüm velilerimizin organizasyon işlemlerini konaklama vs. yapmaktayız. İletişim adreslerinden bizlere ulaşabilirsiniz.
Adres: Azerbaycan Cumhuriyeti İstanbul Baş Konsolosluğu
Karanfil Sokak No 5, 1.Levent, Beşiktaş, İSTANBUL / TÜRKİYE
Telefonlar:(+90212) 325 80 42 – 45
Faks:(+90212) 284 95 79
Azerbaycan Eğitim ve Sınavlar
Eğitim, bir ülkenin kalkınma stratejisinin önemli bir parçasıdır. Her ülke halkına kaliteli eğitim vererek eğitim sistemini geliştirmek ister. Eğitim, teknolojinin ve toplumun kültürünün gelişmesi için de gereklidir. Bu yazıda, Azerbaycan’daki eğitim sistemini tartışacağım ve okulların karşılaştığı bazı zorlukları özetleyeceğim.
Azerbaycan 1991’de Sovyetler Birliği’nden bağımsız olduğunda, bir ulusal öğretmen okulu vardı. Okul, 1864 yılında Azerbaycan’da öğretmenler için ilk yüksek öğretim kurumu olarak kurulmuştur. Aynı zamanda üç yıllık öğretmen müfredatı sunan ilk kurumdur. 1867 yılında Bakü Üniversitesi, Azerbaycan’ın ikinci ulusal üniversitesi olarak kapılarını açmıştır. Bakü’deki ilk üniversite dine adanmıştı, ancak şimdi bu üniversitede laik derslere de izin veriliyor. Zamanla, ülke genelinde farklı derece programları ve kurslar sunan diğer üniversiteler açıldı.
Eğitim, Azerbaycan’da eğitimin tüm yönlerini denetleyen Eğitim ve Bilim Bakanlığı tarafından denetleniyor. Her bakanlık departmanının, o departmanı yöneten kendi şefi vardır. Azerbaycan’ın tüm bölgeleri için tek tip bir eğitim sistemi oluşturmak amacıyla her il ve ilçede bir bölüm şefi vardır. Bakanlığın eğitim politikalarını oluştururken üç temel amacı vardır: insan kaynaklarını geliştirmek; eğitim reformlarını uygulamak; ve eğitimin kalitesini artırmak.
Çoğu okul müfredatı Sovyet modelini temel alır ve modern hayatın anlaması zor olabilir. Öğretmenler de modern yaşam hakkında her zaman uygun şekilde eğitilmez veya kendilerini eğitmezler. Öğrencilerin ayrıca eski Sovyet yöntemlerini öğrenmeye ilgisi yoktur; Yüzde 80’i kötü koşullar ve düşük motivasyon nedeniyle sadece dokuz yıl sonra okulu bırakmayı tercih ediyor. Azerbaycan’ın birçok vatandaşı, yavaş yavaş modern yaşam trendlerini yakalamaya başlayan eski eğitim sisteminin reformu için çağrıda bulundu.
Azerbaycan son 20 yılda eğitim sistemini geliştirme yolunda büyük adımlar atmış olsa da, daha yapılacak çok iş var. Birçok vatandaş, çocuklarının eski Sovyet yönergeleri ve düşük öğrenci motivasyonu ile sınırlı olan kaliteli eğitime daha iyi erişebilmelerini istiyor. Reform yavaş ama tutarlı olsaydı, Azerbaycanlı öğrenciler bir gün kaliteli bir eğitim alma konusunda dünyanın en iyileri arasında olabilirlerdi.